Промовисано 55 дипломираних правника и магистара правних наука

Свечаном академијом поводом Дана и крсне славе Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву у недељу, 31. октобра, на Палама су промовисана 52 дипломирана правника и три магистра правних наука.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић изразио је задовољство због промоције још једне генерације дипломаца истакнувши да је Правни факултет један од важних стубова Универзитета.

„Правни факултет је изузетно важан за нас и има посебну позицију јер се ту школују људи који ће сутра креирати законодавни оквир у којем ћемо ми да живимо“, истакао је Кулић.

Ректор Кулић је навео да је кроз 27 година Правног факултета ову високошколску установу уписало 7.500 студента, а 1.643 дипломирао, што довољно говори о његовој снази.

Задовољан је квалитетом наставе која се реализује на Правном факултету на Палама, посебно што су бивши студенти постали изузетно важне личности у друштвено-политичком животу како Републике Српске, тако и шире.

Декан Правног факултета на Палама проф. др Горан Марковић истакао је да данас Правни факултет има свој домаћи наставни кадар, те да је остало мало професора који долазе са других Универзитета.

„Успјели смо да стабилизујемо број студената који уписујемо у овим тешким околностима што је веома значајно, имајући у виду демографску слику, па и нелојалну конкуренцију која постоји међу факултетима и универзитетима који се врло често тржишно понашају, а не би смјело бити“, рекао је Марковић.

За најбољег дипломираног студента права изабрана је Надежда Драшковић са просјеком оцјена 9,82.

Надежда је истакла да је искуство на Правном факултету кроз први циклус дефинисало њу као особу, те да јој је драго што ће и други циклус студија наставити на Правном факултету у Палама.

Промоцији на Правном факултету присуствовали су представници Универзитета у Источном Сарајеву, декан Правног факултет у Нишу, те гости из јавног и политичког живота.