Promovisano 55 diplomiranih pravnika i magistara pravnih nauka

Svečanom akademijom povodom Dana i krsne slave Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u nedelјu, 31. oktobra, na Palama su promovisana 52 diplomirana pravnika i tri magistra pravnih nauka.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić izrazio je zadovolјstvo zbog promocije još jedne generacije diplomaca istaknuvši da je Pravni fakultet jedan od važnih stubova Univerziteta.

„Pravni fakultet je izuzetno važan za nas i ima posebnu poziciju jer se tu školuju lјudi koji će sutra kreirati zakonodavni okvir u kojem ćemo mi da živimo“, istakao je Kulić.

Rektor Kulić je naveo da je kroz 27 godina Pravnog fakulteta ovu visokoškolsku ustanovu upisalo 7.500 studenta, a 1.643 diplomirao, što dovolјno govori o njegovoj snazi.

Zadovolјan je kvalitetom nastave koja se realizuje na Pravnom fakultetu na Palama, posebno što su bivši studenti postali izuzetno važne ličnosti u društveno-političkom životu kako Republike Srpske, tako i šire.

Dekan Pravnog fakulteta na Palama prof. dr Goran Marković istakao je da danas Pravni fakultet ima svoj domaći nastavni kadar, te da je ostalo malo profesora koji dolaze sa drugih Univerziteta.

„Uspjeli smo da stabilizujemo broj studenata koji upisujemo u ovim teškim okolnostima što je veoma značajno, imajući u vidu demografsku sliku, pa i nelojalnu konkurenciju koja postoji među fakultetima i univerzitetima koji se vrlo često tržišno ponašaju, a ne bi smjelo biti“, rekao je Marković.

Za najbolјeg diplomiranog studenta prava izabrana je Nadežda Drašković sa prosjekom ocjena 9,82.

Nadežda je istakla da je iskustvo na Pravnom fakultetu kroz prvi ciklus definisalo nju kao osobu, te da joj je drago što će i drugi ciklus studija nastaviti na Pravnom fakultetu u Palama.

Promociji na Pravnom fakultetu prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dekan Pravnog fakultet u Nišu, te gosti iz javnog i političkog života.