Одржана XXIII сједница Сената

У четвртак, 28. октобра, одржана је XXIII сједница Сената Универзитета у Источном Сарајеву, којом је предсједавао ректор проф. др Милан Кулић.

На сједници су усвојене одлуке о изборима у академска звања, као и извјештаји о подобности тема и кандидата докторских дисертација, те извјештаји о урађеним докторским дисертацијама.

Усвојени су извјештаји о спроведеној студентској електронској анкети за љетни семестар академске 2020/2021. године, као и листе одговорних наставника за академску 2021/2022. годину, на трећем циклусу студија на чланицама Универзитета у Источном Сарајеву.

На сједници су усвојене измјене наставног плана и програма на другом циклусу студија на Факултету пословне економије Бијељина, као и измјене наставног плана и програма интегрисаних студија на Медицинском факултету Фоча.

Чланови Сената су усвојили измјене и допуне Правилника о студирању на трећем циклусу студија на Универзитету.

Донијета је Одлука о организацији наставног процеса за све године студија свих циклуса студија у академској 2021/2022. години, по приједлозима научно-наставних/умјетничко- научно-наставних вијећа факултета/академија Универзитета у Источном Сарајеву.

Усвојени су Приједлози научно-наставних/умјетничко-научно-наставних вијећа факултета/академија Универзитета у Источном Сарајеву за публиковање рукописа.

Усвојен је Извјештај о самовредновању и оцјени квалитета Универзитета у Источном Сарајеву за 2020. годину.

Усвојени су Индикатори квалитета Универзитета у Источном Сарајеву за 2020. годину.

Именована је комисија за разматрање конкурсног материјала у поступку избора четири члана Управног одбора Универзитета у Источном Сарајеву из реда академског особља Универзитета.

Донијета је Одлука о расписивању јавног кокурса за избор четири члана Управног одбора Универзитета у Источном Сарајеву из реда академског особља Универзитета.

Именовано је тијело за родну равноправност на Универзитету у Источном Сарајеву у оквиру пројекта „University gender mainstreaming –UNIGEM“.

Донијете су одлуке о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.