Održana XXIII sjednica Senata

U četvrtak, 28. oktobra, održana je XXIII sjednica Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kojom je predsjedavao rektor prof. dr Milan Kulić.

Na sjednici su usvojene odluke o izborima u akademska zvanja, kao i izvještaji o podobnosti tema i kandidata doktorskih disertacija, te izvještaji o urađenim doktorskim disertacijama.

Usvojeni su izvještaji o sprovedenoj studentskoj elektronskoj anketi za ljetni semestar akademske 2020/2021. godine, kao i liste odgovornih nastavnika za akademsku 2021/2022. godinu, na trećem ciklusu studija na članicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na sjednici su usvojene izmjene nastavnog plana i programa na drugom ciklusu studija na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina, kao i izmjene nastavnog plana i programa integrisanih studija na Medicinskom fakultetu Foča.

Članovi Senata su usvojili izmjene i dopune Pravilnika o studiranju na trećem ciklusu studija na Univerzitetu.

Donijeta je Odluka o organizaciji nastavnog procesa za sve godine studija svih ciklusa studija u akademskoj 2021/2022. godini, po prijedlozima naučno-nastavnih/umjetničko- naučno-nastavnih vijeća fakulteta/akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Usvojeni su Prijedlozi naučno-nastavnih/umjetničko-naučno-nastavnih vijeća fakulteta/akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu za publikovanje rukopisa.

Usvojen je Izvještaj o samovrednovanju i ocjeni kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za 2020. godinu.

Usvojeni su Indikatori kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za 2020. godinu.

Imenovana je komisija za razmatranje konkursnog materijala u postupku izbora četiri člana Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu iz reda akademskog osoblja Univerziteta.

Donijeta je Odluka o raspisivanju javnog kokursa za izbor četiri člana Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu iz reda akademskog osoblja Univerziteta.

Imenovano je tijelo za rodnu ravnopravnost na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u okviru projekta „University gender mainstreaming –UNIGEM“.

Donijete su odluke o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika.

<p style=”text-align: justify;”></p>