Потписан Меморандум о сарадњи са Јавном установом Службени гласник Републике Српске

Мемонрандум о сарадњи између Универзитета у Источном Сарајеву и Јавне установе Службени гласник Републике Српске данас су, у просторијама Ректората, потписали ректор Универзитета проф. др Милан Кулић  и в.д. директора Јавне установе Службени гласник Републике Српске др Манојла Зрнић.

Овај меморандум има за циљ да промовише бољу сарадњу између двије институције кроз низ активности, али и да омогућави уговарање и реализацију специфичних програма сарадње од обостраног интереса.

Сарадња ће се одвијати кроз различите активности као што су: организовање дана отворених врата и сличних догађаја, којим би се реализовале едукативне посјете за студенте одговарајућих студијских програма који се изводе на Универзитету у Источном Сарајеву с циљем боље реализације договорених програмских активности студената.

Меморандум подразумијева и додјелу одређених погодности најбољим студентима Универзитета у Источном Сарајеву у вези са приступом производима и услугама ЈУ Службени гласник Републике Српске према условима које ће потписнице Меморандума заједнички дефинисати, потом сарадња у оквиру издаваштва и суиздаваштва универзитетских уџбеника, књига, стручних монографија и других издања, чији су аутори наставници и сарадници Универзитета у Источном Сарајеву, као и заједничко учешће и аплицирање за приступ фондовима и програмима који су од обостраног интереса, као и сарадња на другим пољима која су од обостраног интереса.