Ректорова добродошлица бруцошима и свим студентима Универзитета у Источном Сарајеву

Поштовани студенти,

Добродошли на Универзитет у Источном Сарајеву који својим савременим студијским програмима и квалитетним академским, научним и умјетничким кадром, може да вам омогући остваривање циља који сте себи поставили уписом на неки од факултета нашег универзитета.

Почетак нове академске 2021/2022. године дочекујемо спремније него претходне када смо били донекле затечени ситуацијом у коју смо доспјели појавом пандемије изазване вирусом корона а која је, умногоме, промијенила животе свих нас. Сада можемо рећи да смо у много бољој позицији јер смо научили да живимо и радимо и у тим измијењеним околностима и наставно особље нашег Универзитета, као и студенти, прилагодили су се и веома успјешно одржавају наставу и уче и путем онлајн платформи.

Академска заједница је, као и увијек до сада, показала висок степен друштвене одговорности и све је учињено како би се и студентима и запосленима обезбиједили нормални услови за рад. Настава за бруцоше и све остале студенте биће одржавана по класичном моделу и тако ће се радити до евентуалне промјене епидемиолошке ситуације.

Драги наши студенти, уписом на један од факултета или академија, постајете чланови велике породице Универзитета у Источном Сарајеву. Уложићемо сва своја знања, напоре и капацитете у ваш напредак и успјешно студирање, али само ваш ентузијазам, амбициозност, одлучност и континуиран рад су гаранција да ћете стићи до краја и стећи жељено звање. Универзитет у Источном Сарајеву се поноси својим студентима и желимо да се и ви једног дана поносите дипломама које ћете стећи на Универзитету у Источном Сарајеву.

Увјеравам вас да сте направили прави животни избор поставши дио академске заједнице Универзитета у Источном Сарајеву јер ви ћете креирати будућност и овог универзитета и Републике Српске. Због тога се од вас очекује да се активно укључите у живот и рад академске заједнице и да својим идејама, али и постигнућима, допринесете угледу Универзитета у Источном Сарајеву. Вјерујемо у енергију коју носи младост. Ми ћемо вам понудити наше искуство и знање.

Стратешки циљ Универзитета у Источном Сарајеву је тежити изврсности у настави, науци и умјетности. Квалитет наставе и промоција квалтетног научно-истраживачког и умјетничког рада је приоритет Универзитета у Источном Сарајеву. Поред тога, велику пажњу посвећујемо интернационализацији Универзитета путем међународне сарадње и размјене наставног кадра и студената кроз програме Еразмус+. На тај начин се отвара могућност да, кроз међународне размјене, још током студирања стекнете нова знања и искуства и на другим универзитетима у Европи и свијету. Бити раме уз раме са најбољима, повезати се са најбољима и учити са најбољим и од најбољих је гаранција да ћемо бити препознати у европском пољу образовања.

Желимо и да вјерујете да студирање нису само предавања, настава, учење, испити и оцјене. Желимо да вам вријеме студирања остане у успомени као најљепши дио живота када сте поред дипломе и занимања стекли и пријатеље, будуће колеге, можда и животне сапутнике.

Свака нова академска година представља изазов не само за студенте, већ и за наставно и ненаставно особље на Универзитету. Поштоване колеге, наставници, сарадници и ненаставно особље, подсјетимо се да су наша знања и професионалан приступ послу стуб овог универзитета. Наша је обавеза  јачање изврсности у наставном процесу, али и истраживању. Зато се посебна пажња у периоду пред нама мора посветити  научноистраживачком раду, пројектима и интернационализацији Универзитета у Источном Сарајеву.

И на крају, поштоване колеге и студенти, најсрдачније вас поздрављам у име Универзитета у Источном Сарајеву и у своје лично име и желим вам успјешну нову академску годину.

               Ректор

                    Проф. др Милан Кулић