Промовисано 128 дипломираних студената Педагошког факултета

Педагошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву са сједиштем у Бијељини промовисао је у петак, 24. септембра, 128 дипломираних студената.

Неки од промовисаних студената су се посебно истакли својим изузетним трудом и резултатима, те су на свечаности уручени пригодни поклони студентима генерације Теодори Живковић, Бојани Бојић, Тањи Ближњаковић, Ани Вукичевић, Слађани Живковић и Марији Тошић.

У име студената обратила се Бојана Бојић којој је у знак сјећања на проф. др Перу Спасојевића  уручена и његова књига из области предшколског образовања.

Осим представника академске заједнице, професора и сарадника Педагошког факултета, свечаности су присуствовали ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, проректори Универзитета у Источном Сарајеву, декани, продекани и представници других факултета Универзитета, представници јавних установа, као и представници средњих и основних школа и дјечијих вртића са којима Факултет има изузетну сарадњу.

Као и сваке године, свечаност су увеличали чланови хора Педагошког факултета у Бијељини који води проф. др Десанка Тракиловић и доц. др Јелена Тракиловић.

Педагошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву са сједиштем у Бијељини, на основу својих наставних, научних и истраживачких активности, постао је препознатљив као регионално средиште образовања наставничког кадра за рад са дјецом предшколског, млађег и старијег школског узраста јер је примјер изврсности у друштвеним, хуманистичким и природним наукама, те као такав има озбиљан утицај на будућност наше нације.