Promovisano 128 diplomiranih studenata Pedagoškog fakulteta

Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa sjedištem u Bijeljini promovisao je u petak, 24. septembra, 128 diplomiranih studenata.

Neki od promovisanih studenata su se posebno istakli svojim izuzetnim trudom i rezultatima, te su na svečanosti uručeni prigodni pokloni studentima generacije Teodori Živković, Bojani Bojić, Tanji Bližnjaković, Ani Vukičević, Slađani Živković i Mariji Tošić.

U ime studenata obratila se Bojana Bojić kojoj je u znak sjećanja na prof. dr Peru Spasojevića  uručena i njegova knjiga iz oblasti predškolskog obrazovanja.

Osim predstavnika akademske zajednice, profesora i saradnika Pedagoškog fakulteta, svečanosti su prisustvovali rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, prorektori Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dekani, prodekani i predstavnici drugih fakulteta Univerziteta, predstavnici javnih ustanova, kao i predstavnici srednjih i osnovnih škola i dječijih vrtića sa kojima Fakultet ima izuzetnu saradnju.

Kao i svake godine, svečanost su uveličali članovi hora Pedagoškog fakulteta u Bijeljini koji vodi prof. dr Desanka Trakilović i doc. dr Jelena Trakilović.

Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa sjedištem u Bijeljini, na osnovu svojih nastavnih, naučnih i istraživačkih aktivnosti, postao je prepoznatljiv kao regionalno središte obrazovanja nastavničkog kadra za rad sa djecom predškolskog, mlađeg i starijeg školskog uzrasta jer je primjer izvrsnosti u društvenim, humanističkim i prirodnim naukama, te kao takav ima ozbiljan uticaj na budućnost naše nacije.