Универзитет у Источном Сарајеву представља своју издавачку дјелатност на 26. међународном сајму књиге „Бања Лука 2021“

Универзитет у Источном Сарајеву представља своју цјелокупну издавачку дјелатност на 26. међународном сајму књиге „Бања Лука 2021“, који је отворен 14. септембра и трајаће до 20. септембра 2021. године.

Фототипско издање часописа „Васељена“ Универзитета у Сарајеву Републике Српске 1995-2002. у издању Универзитета у Источном Сарајеву и Филозофског факултета Пале и књига „И ево ја сам са вама…“ – Увод и тумачење Јеванђеља по Матеју, у издању Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ Фоча промовисани су данас у оквиру Међународног сајма књиге „Бања Лука 2021“.

Фототипско издање универзитетског часописа „Васељена“ обухвата свих 12 бројева часописа који на својим страницама доноси, не само важне и квалитетне научне прилоге, него представља и свједочанство о историји и развојном путу Универзитета у Источном Сарајеву, али и Републике Српске.

На данашњој промоцији, о овом издању, говорили су један од уредника „Васељена“ проф. мр Сандра Ивановић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и декан Филозофског факултета Пале проф. др Драга Мастиловић.

„И ево ја сам са вама…“ – Увод и тумачење Јеванђеља по Матеју, у издању Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ аутора проф. др Владислава Топаловића и проф. др Дарка Ђога плод је вишегодишњег пријатељства и сарадње двојице професора која је реализована као конкретан егзегетски текст – тумачење Светог Јеванђеља по Матеју.

На данашњој промоцији о овом издању говорили су аутори књиге проф. др Владислав Топаловић и проф. др Дарко Ђого.

Штанд Универзитета у Источном Сарајеву данас је посјетио и српски члан Предсједништва БиХ господин Милорад Додик и упознао се са издавачком дјелатношћу нашег универзитета.