Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstavlјa svoju izdavačku djelatnost na 26. međunarodnom sajmu knjige „Banja Luka 2021“

Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstavlјa svoju cjelokupnu izdavačku djelatnost na 26. međunarodnom sajmu knjige „Banja Luka 2021“, koji je otvoren 14. septembra i trajaće do 20. septembra 2021. godine.

Fototipsko izdanje časopisa „Vaselјena“ Univerziteta u Sarajevu Republike Srpske 1995-2002. u izdanju Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Filozofskog fakulteta Pale i knjiga „I evo ja sam sa vama…“ – Uvod i tumačenje Jevanđelјa po Mateju, u izdanju Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ Foča promovisani su danas u okviru Međunarodnog sajma knjige „Banja Luka 2021“.

Fototipsko izdanje univerzitetskog časopisa „Vaselјena“ obuhvata svih 12 brojeva časopisa koji na svojim stranicama donosi, ne samo važne i kvalitetne naučne priloge, nego predstavlјa i svjedočanstvo o istoriji i razvojnom putu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ali i Republike Srpske.

Na današnjoj promociji, o ovom izdanju, govorili su jedan od urednika „Vaselјena“ prof. mr Sandra Ivanović, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i dekan Filozofskog fakulteta Pale prof. dr Draga Mastilović.

„I evo ja sam sa vama…“ – Uvod i tumačenje Jevanđelјa po Mateju, u izdanju Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ autora prof. dr Vladislava Topalovića i prof. dr Darka Đoga plod je višegodišnjeg prijatelјstva i saradnje dvojice profesora koja je realizovana kao konkretan egzegetski tekst – tumačenje Svetog Jevanđelјa po Mateju.

Na današnjoj promociji o ovom izdanju govorili su autori knjige prof. dr Vladislav Topalović i prof. dr Darko Đogo.

Štand Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je posjetio i srpski član Predsjedništva BiH gospodin Milorad Dodik i upoznao se sa izdavačkom djelatnošću našeg univerziteta.