Одржана осамнаеста сједница Сената

У четвртак, 24. јуна, одржана је осамнаеста сједница Сената Универзитета у Источном Сарајеву.

На сједници су усвојене одлуке о изборима у академска звања, те је ријешено по захтјевима за преиспитивање претходних одлука о изборима у академска звања.

Донијете су  одлуке о додјели награда и признања Универзитета у Источном Сарајеву.

На данашњој сједници се разматрао Приједлог Научно–наставног вијећа Саобраћајног факултета Добој о измјени наставног плана и програма на првом циклусу студија, на студијском програму Саобраћај.

Усвајан је Приједлог Научно-наставног вијећа Машинског факултета за публиковање рукописа под називом ,,Дигитално управљање у производњи“ као универзитетског издања.

Разматран је Приједлог Научно-наставног вијећа Правног факултета о допуни наставног плана и програма на другом циклусу студија, на студијском програму Грађанско право, модул Пословно право.

Донијета је одлука о усвајању измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника за академску 2020/2021. годину, на факултетима/академијама Универзитета у Источном Сарајеву, као и одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.

Усвојен је извјештај о подобности тема за израду докторских дисертација и извјештај о урађеним докторским дисертацијама.