На ЕТФ-у промовисана нова генерација инжењера, мастера и магистара електротехнике

Промоцијом дипломираних инжењера, мастера и магистара елекротехнике, те додјелом признања и захвалница онима који су највише допринијели развоју и промоцији у претходном периоду, Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву данас је обиљежио Дан Факултета.

У име ректора и ректорског тима Универзитета у Источном Сарајеву, присутним се обратила проректор за наставу проф. др Вера Ћевриз-Нишић и честитала дипломцима на постигнутом успјеху, уз жеље да наставе да се професионално усавршавају.

У свом обраћању, проректор Ћевриз-Нишић је истакла да Електротехнички факултет баштини дугу традицију, те да годинама уназад ниже успјехе на свим пољима.

Декан Електротехничког факултета проф. др Божидар Поповић се осврнуо на рад Електротехничког факултета у претходном периоду, захвалио се свима који су допринијели промоцији и развоју Факултета. Рекао је да је данас  промовисан 51 дипломирани инжењер електротехнике, пет мастера електротехнике и један магистар техничких наука, те да му је посебно драго да се међу њима налази тринаест дјевојака.

“Доказ да је Електротехнички факултет постао значајна институција са значајним научноистраживачким кадром је то да смо у току прошле године добили три Еразмус пројекта на којима смо и координатори. То су значајни европски пројекти у које ћемо укључити велики број професора и студената и добићемо опрему од око 70.000 евра у току ове године, што ћемо искористити у истраживачке пројекте”, навео је декан Поповић.

Нагласио је да су јако поносни на студенте и студенстке организације јер су се укључили, не само у студентски живот, него и у промоцију Факултета, на начин да су у протеклом периоду представници Удружења студената “Стелекса” замијенили дио расвјете у учионицама енергетски ефикасном лед расвјетом, те да су у току прошле године засадили 60 садница на платоу Електротехничког факултета.

Подсјетио је да су представници Удружења студената “Стелекс” прошле године покренули ванвременску акцију која се наставила и ове године под називом “Желим да упишем Електротехнички факултет”, у коју су се укључили и дипломирани инжењери електротехнике, њих је више од 500, који су финансирали уписне трошкове за бруцоше.

Промовисаним инжењерима и мастерима електротехнике честитао је и  предсједник Скупштине града Источно Сарјево Бранко Короман, нагласивши да је Универзитет у Источном Сарајеву база знања који је дао, и константно пружа, немјерљив допринос развоју града Источно Сарајево. У свом обраћању је рекао да ће један дио ових дипломираних инжењера засновати радни стаж и мимо града Источно Сарајево и Републике Српске и да ће они бити ти који ће промовисати вриједности Електротехничког факултета и Српске.

Најуспјешнији студент генерације Филип Џебо, са просјеком оцјена 9,32, истакао је да му је велика част што је изабран за најбољег студента међу толико добрих колега. Рекао је да је било тешко у протекле четири године, али да су се труд и упорност исплатили и да је планирао да настави своје образовање на мастер студијима на Електротехничком акултету Универзитета у Источном Сарајеву.