Обиљежени Дан Сaобраћајног факултета и манифестација „Дани безбједности саобраћаја 2021“

Саобраћајни факултет у Добоју Универзитета у Источном Сарајеву данас је свечаном академијом обиљежио 16 година постојања и рада.

У оквиру обиљежавања Дана факултета одржана је и манифестација „Дани безбједности саобраћаја 2021“ у граду Добоју, чији је генерални покровитељ др Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

О развојном путу Саобраћајног факултета у Добоју од оснивања до данас и значају манифестације Дани саобраћаја за Факултет говорио је декан проф. др Зоран Ћургуз, који се захвалио на подршци како у одржавању ове манифестације, тако и у раду и развоју Факултета, Влади Републике Српске и ресорном министарству, граду Добоју и Универзитету у Источном Сарјеву.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић најавио је наставак помоћи и сарадњу Владе Републике Српске са Саобраћајним факултетом, у жељи да се школују најбољи кадрови који ће одговорити потребама и захтјевима тржишта рада у Српској и земљама региона.

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, додјељивање признања и награда Факултета пролонгирано је за наредни период, али нису изостала признања студенту генерације 2016/17 Ани Бонић и најбољим студентима по годинама студија Момиру Зекићу, Дајани Милојевић, Алмедини Хаџикадунић и Анђели Томашевић.

Скромним поклонима испраћени су у пензију истакнути наставници Саобраћајног факултета проф. др Ранко Божичковић, проф. др Здравко Божичковић, проф. др Асиб Алихоџић и доц. др Бошко Ђукић, који су својим радом дали значајан допринос развоју Саобраћајног факултета у Добоју.

У оквиру манифестације одржане су и презентације на тему „Лако је везати појас“, презентер Бојан Марић, продекан за науку, истраживање и развој на овом факултету и на тему „Реструктуирање Жељезница Републике Српске“, презентер Раде Цвијановић.

Свечаности су присуствовали проректори Универзитета у Источном Сарајеву, представници градске управе Добоја, Агенције за безбједност саобраћаја, Жељезница РС, Пошта Српске, Ауто-мото савеза Републике Српске и други представници републичких и градских органа управе, привредних предузећа из области саобраћаја и транспорта, унутрашњих послова као и професори запослени на Саобраћајном факултету у Добоју.

Свечаност је увеличало Српско црквено пјевачко друштво „Богољубље“ из Добоја.