Obilježeni Dan Sobraćajnog fakulteta i manifestacija „Dani bezbjednosti saobraćaja 2021“

Saobraćajni fakultet u Doboju Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je svečanom akademijom obilježio 16 godina postojanja i rada.

U okviru obilježavanja Dana fakulteta održana je i manifestacija „Dani bezbjednosti saobraćaja 2021“ u gradu Doboju, čiji je generalni pokrovitelj dr Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

O razvojnom putu Saobraćajnog fakulteta u Doboju od osnivanja do danas i značaju manifestacije Dani saobraćaja za Fakultet govorio je dekan prof. dr Zoran Ćurguz, koji se zahvalio na podršci kako u održavanju ove manifestacije, tako i u radu i razvoju Fakulteta, Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu, gradu Doboju i Univerzitetu u Istočnom Sarjevu.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je nastavak pomoći i saradnju Vlade Republike Srpske sa Saobraćajnim fakultetom, u želji da se školuju najbolji kadrovi koji će odgovoriti potrebama i zahtjevima tržišta rada u Srpskoj i zemljama regiona.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, dodjeljivanje priznanja i nagrada Fakulteta prolongirano je za naredni period, ali nisu izostala priznanja studentu generacije 2016/17 Ani Bonić i najboljim studentima po godinama studija Momiru Zekiću, Dajani Milojević, Almedini Hadžikadunić i Anđeli Tomašević.

Skromnim poklonima ispraćeni su u penziju istaknuti nastavnici Saobraćajnog fakulteta prof. dr Ranko Božičković, prof. dr Zdravko Božičković, prof. dr Asib Alihodžić i doc. dr Boško Đukić, koji su svojim radom dali značajan doprinos razvoju Saobraćajnog fakulteta u Doboju.

U okviru manifestacije održane su i prezentacije na temu „Lako je vezati pojas“, prezenter Bojan Marić, prodekan za nauku, istraživanje i razvoj na ovom fakultetu i na temu „Restruktuiranje Željeznica Republike Srpske“, prezenter Rade Cvijanović.

Svečanosti su prisustvovali prorektori Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavnici gradske uprave Doboja, Agencije za bezbjednost saobraćaja, Željeznica RS, Pošta Srpske, Auto-moto saveza Republike Srpske i drugi predstavnici republičkih i gradskih organa uprave, privrednih preduzeća iz oblasti saobraćaja i transporta, unutrašnjih poslova kao i profesori zaposleni na Saobraćajnom fakultetu u Doboju.

Svečanost je uveličalo Srpsko crkveno pjevačko društvo „Bogoljublje“ iz Doboja.