Одржана седамнаеста сједница Сената

У четвртак, 27. маја, одржана је седамнаеста сједница Сената Универзитета у Источном Сарајеву којом је предсједавао ректор проф. др Милан Кулић.

На сједници су усвојене одлуке о изборима у академска звања, те донијете одлуке о прихватању Извјештаја Комисије о оцјени подобности кандидата и тема докторских дисертација, као и одлуке о урађеним докторским дисертацијама.

Утврђен је Приједлог школарине за самофинансирајуће, ванредне и студенте стране држављане за академску 2021/22. годину.

Усвојен је Приједлог Трошковника за накнаде које плаћају студенти Универзитета у Источном Сарајеву за академску 2021/2022. годину.

На сједници Сената су именовани нови чланови Одбора за додјелу награда и признања Универзитета у Источном Сарајеву.

Покренута је процедура за додјелу Почасног доктората Универзитета у Источном Сарајеву Новаку Ђоковићу за изузетан спортски успјех и допринос образовању и култури.

На данашњој сједници Сената је формиран Центар за хеленске студије.

Донијета је Одлука о расписивању конкурса за упис студената на прву годину првог, другог и трећег циклуса, у академској 2021/2022. години, на Универзитету у Источном Сарајеву.

Чланови Сената су донијели одлуку о усвајању измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника за академску 2020/2021. годину, на факултетима/академијама Универзитета у Источном Сарајеву.

Донијете су одлуке о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника, а било је ријечи и о другим текућим питањима.