Održana sedamnaesta sjednica Senata

U četvrtak, 27. maja, održana je sedamnaesta sjednica Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu kojom je predsjedavao rektor prof. dr Milan Kulić.

Na sjednici su usvojene odluke o izborima u akademska zvanja, te donijete odluke o prihvatanju Izvještaja Komisije o ocjeni podobnosti kandidata i tema doktorskih disertacija, kao i odluke o urađenim doktorskim disertacijama.

Utvrđen je Prijedlog školarine za samofinansirajuće, vanredne i studente strane državljane za akademsku 2021/22. godinu.

Usvojen je Prijedlog Troškovnika za naknade koje plaćaju studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu za akademsku 2021/2022. godinu.

Na sjednici Senata su imenovani novi članovi Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Pokrenuta je procedura za dodjelu Počasnog doktorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu Novaku Đokoviću za izuzetan sportski uspjeh i doprinos obrazovanju i kulturi.

Na današnjoj sjednici Senata je formiran Centar za helenske studije.

Donijeta je Odluka o raspisivanju konkursa za upis studenata na prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa, u akademskoj 2021/2022. godini, na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Članovi Senata su donijeli odluku o usvajanju izmjena i dopuna listi odgovornih nastavnika i saradnika za akademsku 2020/2021. godinu, na fakultetima/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Donijete su odluke o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika, a bilo je riječi i o drugim tekućim pitanjima.