Јачање сарадње Источног Сарајева и Вишеграда у области образовања и туризма

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарали су данас са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем о унапређењу сарадње у области образовања и туризма.

Ректор Кулић је након састанка истакао да је ових дана кренула кампања за упис нове генерације, те да се очекује велики број уписаних студената с обзиром да овај универзитет има потписану сарадњу са неколико универзитета у свијету.

„Имамо одличну сарадњу са универзитетима у свијету, а Универзитет у Источном Сарајеву је једини универзитет у БиХ који је потписао сарадњу о издавању двојних диплома са Кином“, нагласио је ректор Кулић.

Ђуревић је истакао да 80 младих људи из Вишеграда студира на неком од факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

„Желим да позовем младе са ових простора да студирају на овом Универзитету и остају на свом подручју. Са градоначелником Ћосићем смо разговарали о неколико видова сарадње, а највише из области туризма која ће у наредном периоду бити интензивнија“, рекао је Ђуревић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да овај град и Вишеград веже добра сарадња још из времена када је заједно са начелником Вишеграда у Савезу градова и општина донесен низ веома добрих одлука о напретку не само ова два града него и других локалних заједница у Републици Српској.

„Ово је прилика да ојачамо сарадњу и наставимо оно што смо заједно започели и реализујемо нове активности. Промовишемо сарадњу у области образовања и да покажемо колико нам је значајно да Универзитет похађају наша дјеца из ових дијелова Републике Српске“, истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, Источно Сарајево има озбиљну туристичку понуду и оно што нуди Вишеград може бити комплементарно туристичкој понуди Источног Сарајева.

Састанку је присуствовао и посланик у Народној скупштини Перо Петровић.

ВЕБ редакција/ СРНА