Стручни скуп „Актуелности у стоматологији I и II“ на Медицинском факултету у Фочи

На Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву 17. и 18. априла одржан је стручни скуп „Актуелности у стоматологији I и II“ који је, због специфичне епидемиолошке ситуације, реализован у онлајн формату.

Декан Медицинског факултета проф. др Дејан Бокоњић истакао је да Медицински факултет у Фочи има више од деценију дугу традицију организовања научних и стручних скупова.

„Сваке године се на Медицинском факултету одржава Међународни конгрес доктора стоматологије, а ове године смо одлучили да организујемо и стручни скуп, будући да је због због специфичних услова у којим се налазимо ограничен број континуираних едукација за докторе стоматологије”, рекао је декан Бокоњић.

Помоћник декана за стоматологију проф. др Никола Стојановић рекао је да су Медицински факултет у Фочи и студијски програм Стоматологија препознати као лидери у региону, како по едукацији студената, тако и по организовању научних и стручних едукација.

“У прилог томе говори и чињеница да је учешће на овом стручном скупу пријавило више од 500 доктора стоматологије из Републике Српске, Босне и Херцеговине, као и региона. На овај начин желимо да омогућимо колегама праћење најновијих трендова и актуелности из различитих области стоматологије“, рекао је професор Стојановић.

Предавања по позиву су одржали наставници са Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци. Предавања по позиву су доступна учесницима стручног скупа на онлајн платформи у периоду од 17. до 24.04.2021. године.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је акредитовало програм стручног скупа.

Актуелности у стоматологији (PDF)