Stručni skup „Aktuelnosti u stomatologiji I i II“ na Medicinskom fakultetu u Foči

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu 17. i 18. aprila održan je stručni skup „Aktuelnosti u stomatologiji I i II“ koji je, zbog specifične epidemiološke situacije, realizovan u onlajn formatu.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Dejan Bokonjić istakao je da Medicinski fakultet u Foči ima više od deceniju dugu tradiciju organizovanja naučnih i stručnih skupova.

„Svake godine se na Medicinskom fakultetu održava Međunarodni kongres doktora stomatologije, a ove godine smo odlučili da organizujemo i stručni skup, budući da je zbog zbog specifičnih uslova u kojim se nalazimo ograničen broj kontinuiranih edukacija za doktore stomatologije”, rekao je dekan Bokonjić.

Pomoćnik dekana za stomatologiju prof. dr Nikola Stojanović rekao je da su Medicinski fakultet u Foči i studijski program Stomatologija prepoznati kao lideri u regionu, kako po edukaciji studenata, tako i po organizovanju naučnih i stručnih edukacija.

“U prilog tome govori i činjenica da je učešće na ovom stručnom skupu prijavilo više od 500 doktora stomatologije iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kao i regiona. Na ovaj način želimo da omogućimo kolegama praćenje najnovijih trendova i aktuelnosti iz različitih oblasti stomatologije“, rekao je profesor Stojanović.

Predavanja po pozivu su održali nastavnici sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Predavanja po pozivu su dostupna učesnicima stručnog skupa na onlajn platformi u periodu od 17. do 24.04.2021. godine.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je akreditovalo program stručnog skupa.

Aktuelnosti u stomatologiji (PDF)