Одржана десета Научна конференција са међународним учешћем ”Јахорински пословни форум 2021”      

Научни и организациони одбор Научне конференције са међународним учешћем ”Јахорински пословни форум 2021” информисао је научну јавност, ауторе радова, рецензенте и учеснике конференције да је десета Научна конференција са међународним учешћем ”Јахорински пословни форум 2021” одржана 26. марта 2021. године путем онлајн платформе Zoom.

На конференцију је пристигло 46 радова, укључујући и 9 студентких радова. Ангажовано је преко 50 рецензената из земље и иностранства. Укупно је заступљен 71 аутор из 6 земаља окружења, 18 градова, 19 факултета  и 14 универзитета. У раду конференције учествовало је двије трећине аутора из иностранства, а преко деведесет одсто су аутори са академским звањима.

Организатор конференције је Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву, а суорганизатори су Економски факултет Подгорица Универзитета Црне Горе, Економскои факултет  Универзитета Светог Ћирила и Методија у Скопљу и Економски факултет Суботица Универзитета у Суботици у Новом Саду.

Научна конференција ”Јахорински пословни форум” је категоризована у прву категорију са освојених 16 бодова (максимално могуће освојити 21 бод). Овај успјех је значајан, јер научни скуп са међународним учешћем ”Јахорински пословни форум” заузима најбољу позицију када су у питању факултети из области економије и пословања на оба јавна универизтета у Републици Срској.

Научни и организациони одбор се захвалио свим учесницима уз позив и наду да ће и сљедеће године бити дио ове конференције.