Медицински факултет постао члан Европске асоцијације медицинских факултета

Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву постао је члан Европске асоцијације медицинских факултета /The Association of Medical Schools in Europe – AMSE/.

Тренутно се на листи чланова Асоцијације налази 69 медицинских факултета из 27 европских земаља, а Медицински факултет у Фочи је једина јавна високошколска установа из БиХ која је члан Асоцијације. Ријеч је о организацији која је започела рад 1979. године као Асоцијација декана медицинских факултета у Европи.

Више од четири деценије AMSE представља форум европских медицинских факултета за размјену искустава у областима образовања, истраживања и менаџмента. Рад Асоцијације заснива се на организацији конференција о темама које су од посебног интереса за наставнике медицинских факултета кроз које се настоји подстаћи и развити одржива сарадња медицинских високошколских установа у Европи.

Чланством у AMSE жели се ојачати процес интернационализације високог образовања започет увођењем студија Медицине на енглеском језику на Медицинском факултету у Фочи.

Руководство Медицинског факултета настојаће да сарадњом са другим европским медицинским факултетима примијени најбоље праксе и искуства и тако сачувају лидерску позицију у региону када је ријеч о образовању кадрова медицинске струке у складу са савременим токовима и трендовима.