Мозаик професора Савe Рупића поклоњен Галерији `73

Професор Академије ликовних умјетности у Требињу Саво Рупић средином фебруара је Галерији `73 у Београду поклонио мозаик са логотипом ове галерије.

Мозаик исклесан каменом који је својствен за Херцеговину, из које овај умјетник долази, инспирисао је професора Рупића да изради логотип Галерије `73, институције културе која биљежи пола вијека свога постојања.

Професор Рупић је на свечаном откривању мозаика у Галерији `73 истакао да је то за њега као умјетника веома важан дан, те да је мозаик поклон институцији културе која представља умјетност у региону и шире.

Директорка Галерије `73 Мирела Пудар истакла је да је Саво Рупић велики умјетник јер његова дјела привлаче пажњу јавности у којем год се умјетничком простору нађу. Изразила је увјерење да ће и у наредном периоду сарадња на повезивању српског културног насљеђа бити настављена.

Професор Саво Рупић је Академију ликовних уметности завршио у Новом Саду у класи професора Јована Ракиџића. Своје  сликарско умијеће учио је и у класи професора Здравка Вајагића.

Организовао је бројне изложбе а 30. изложбу по реду имао је у Галерији `73 у Београду.

Радови му се налазе у музејима, галеријама, као и приватним колекцијама у земљи и иностранству.