Mozaik profesora Save Rupića poklonjen Galeriji `73

Profesor Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju Savo Rupić sredinom februara je Galeriji `73 u Beogradu poklonio mozaik sa logotipom ove galerije.

Mozaik isklesan kamenom, koji je svojstven za Hercegovinu iz koje ovaj umjetnik dolazi, inspirisao je profesora Rupića da izradi logotip Galerije `73, institucije kulture koja bilježi pola vijeka svoga postojanja.

Profesor Rupić je na svečanom otkrivanju mozaika u Galeriji `73 istakao da je to za njega kao umjetnika veoma važan dan, te da je mozaik poklon instituciji kulture koja predstavlja umjetnost u regionu i šire.

Direktorka Galerije `73 Mirela Pudar istakla je da je Savo Rupić veliki umjetnik jer njegova djela privlače pažnju javnosti u kojem god se umjetničkom prostoru nađu. Izrazila je uvjerenje da će i u narednom periodu saradnja na povezivanju srpskog kulturnog nasljeđa biti nastavljena.

Profesor Savo Rupić je Akademiju likovnih umetnosti završio u Novom Sadu u klasi profesora Jovana Rakidžića. Svoje  slikarsko umijeće učio je i u klasi profesora Zdravka Vajagića.

Organizovao je brojne izložbe a 30. izložbu po redu imao je u Galeriji `73 u Beogradu.

Radovi mu se nalaze u muzejima, galerijama, kao i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.