Информација о провођењу преговарачког поступка без објаве обавјештења о набавци

У складу са чланом 28. став 4) Закона о јавним набавкама Универзитет у Источном Сарајеву објављује информацију да, сходно члану 24. став а) Закона о јавним набавкама, проводи преговарачки поступак без објаве обавјештења за набавку радова – „Набавка додатних радова на надоградњи зграде Медицинског факултета Фоча“.

Уговор о јавној набавци закључиће се са извођачем којем је додијељен основни уговор, с обзиром да је ријеч о новим непредвиђеним радовима који представљају додатне радове, а који нису укључени у првобитно разматрани пројекат, али који су услијед непредвиђених околности постали нужни за извођење у њима описаних радова и као такви се не могу одвојити од основног уговора без већих непогодности за Уговорни орган.

Одредбама члана 24. тачка а) прописано је да Уговорни орган, уговор о јавној набавци додатних радова може закључити са добављачем којем је додијељен основни уговор, а укупна вриједност уговора додијељених за додатне радове не може прећи 20% од вриједности основног уговора.

Имајући у виду напријед наведено, уговорни орган проводи процедуру јавне набавке путем преговарачког поступка без објаве обавјештења о набавци са извођачем радова са којим је закључен основни уговор број: 2971/20, од 24.08.2020. године.

У складу са наведеним, Позив за учешће биће достављен само понуђачу са којим је закључен основни уговор.

У циљу задовољења транспарентности, заинтересовани понуђачи могу извршити увид и преузети тендерску документацију за предметни поступак на адреси: Медицински факултет Фоча, Студентска 5, 73 300 Фоча, сваким радним даном у времену од 08:00 до 14:00 часова од 16.02.2021. године до 19.02.2021. године.