Informacija o provođenju pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci

U skladu sa članom 28. stav 4) Zakona o javnim nabavkama Univerzitet u Istočnom Sarajevu objavlјuje informaciju da, shodno članu 24. stav a) Zakona o javnim nabavkama, provodi pregovarački postupak bez objave obavještenja za nabavku radova – „Nabavka dodatnih radova na nadogradnji zgrade Medicinskog fakulteta Foča“.

Ugovor o javnoj nabavci zaklјučiće se sa izvođačem kojem je dodijelјen osnovni ugovor, s obzirom da je riječ o novim nepredviđenim radovima koji predstavlјaju dodatne radove, a koji nisu uklјučeni u prvobitno razmatrani projekat, ali koji su uslijed nepredviđenih okolnosti postali nužni za izvođenje u njima opisanih radova i kao takvi se ne mogu odvojiti od osnovnog ugovora bez većih nepogodnosti za Ugovorni organ.

Odredbama člana 24. tačka a) propisano je da Ugovorni organ, ugovor o javnoj nabavci dodatnih radova može zaklјučiti sa dobavlјačem kojem je dodijelјen osnovni ugovor, a ukupna vrijednost ugovora dodijelјenih za dodatne radove ne može preći 20% od vrijednosti osnovnog ugovora.

Imajući u vidu naprijed navedeno, ugovorni organ provodi proceduru javne nabavke putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci sa izvođačem radova sa kojim je zaklјučen osnovni ugovor broj: 2971/20, od 24.08.2020. godine.

U skladu sa navedenim, Poziv za učešće biće dostavlјen samo ponuđaču sa kojim je zaklјučen osnovni ugovor.

U cilјu zadovolјenja transparentnosti, zainteresovani ponuđači mogu izvršiti uvid i preuzeti tendersku dokumentaciju za predmetni postupak na adresi: Medicinski fakultet Foča, Studentska 5, 73 300 Foča, svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 14:00 časova od 16.02.2021. godine do 19.02.2021. godine.