Правни факултет промовисао дипломиране правнике и мастере права

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву промовисао је дипломиране правнике и мастере права на свечаности одржаној 21. децембра у Палама.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Kулић изразио је задовољство што је испраћена још једна генерација студената, истакавши да су они будућност Републике Српске.

“Правни факултет, један од важних стубова Универзитета у Источном Сарајеву, ове године показао је изузетан напредак у броју уписаних студената. Они школују квалитетне правнике који су заузели важне позиције у друштвеном, политичком и економском животу Српске и успјешно организују и студентске праксе”, истакао је ректор Kулић.

Декан Правног факултета проф. др Горан Марковић рекао је да ове године испраћају 71 дипломираног студента на првом циклусу студија и три мастера права, напоменувши да млади људи препознају квалитет студија права као и могућност запослења након окончања студија.

“Задовољни смо чињеницом да је толики број студената и ове године дипломирао на Правном факултету. Повећан је и број уписаних студената на првом и другом циклусу студија, а то је доказ да се студиј права враћа поново на велика врата”, рекао је декан Марковић.

Начелник општине Пале г. Бошко Југовић честитао је студентима на завршеном школовању, те изразио наду да ће брзо наћи запослење.

“Правни факултет заузима значајно мјесто у Универзитету у Источном Сарајеву. Сарајевско-романијска регија и Република Српска могу бити поносни на квалитет кадра, знање, искуство и традицију Правног факултета”, истакао је г. Југовић.

Дипломирани студент права на основним студијама са просјеком 9,64 Драган Соколовић, који је  уписао мастер студије на Правном факултету на Палама-Kривично правни смјер, поручио је будућим бруцошима да се неће покајати ако упишу Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Свечана додјела диплома планирана је и у одјељењу Правног факултета у Бијељини у уторак, 22. децембра.

Овогодишња додјела диплома знатно је другачија од досадашњих, имајући у виду епидемиолошку ситуацију и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

Упркос неповољним епидемиолошким приликама, представници Правног факултета одлучили су да организују промоцију дипломираних студената како би им указали поштовање и захвалност што су студирали и дипломирали на Правном факултету.