Споразум о сарадњи са Националним парком „Сутјеска“

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић потписао је 15. децембра, на Тјентишту, споразум о сарадњи са директором Националног парка “Сутјеска” г. Дејаном Павловићем.

Споразум подразумијева подстицање научне и стручне сарадње, едукацију студената и извођење практичне наставе на подручју Националног парка, као и теренски рад студената у едукативне сврхе.  

Према природи активности у практичној настави учествоваће студенти из одговарајућих области, који ће на тај начин побољшати своје компентенције.

Такође, споразумом је предвиђена и организација заједничких истраживачких, научних, промотивних и издавачких активности, организовање љетних школа, стручних, културних и других манифестација, као и заједничко учешће на пројектима.

Потписан је и меморандум о разумијевању у области научноистраживачке сарадње и подршке у раду Истраживачко-еколошког центра на Тјентишту. Потписивањем споразума са Националним парком „Сутјеска“ отвара се могућност коришћења центра у едукативне сврхе. Оснивање овог центра једна је од главних активности у оквиру пројекта “Прекогранична мрежа природног насљеђа”, који суфинансира Европска унија кроз Прекогранични програм Србија- Босна и Херцеговина.