Sporazum o saradnji sa Nacionalnim parkom „Sutjeska“

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić potpisao je 15. decembra, na Tjentištu, sporazum o saradnji sa direktorom Nacionalnog parka “Sutjeska” g. Dejanom Pavlovićem.

Sporazum podrazumijeva podsticanje naučne i stručne saradnje, edukaciju studenata i izvođenje praktične nastave na području Nacionalnog parka, kao i terenski rad studenata u edukativne svrhe.  

Prema prirodi aktivnosti u praktičnoj nastavi učestvovaće studenti iz odgovarajućih oblasti, koji će na taj način pobolјšati svoje kompentencije.

Takođe, sporazumom je predviđena i organizacija zajedničkih istraživačkih, naučnih, promotivnih i izdavačkih aktivnosti, organizovanje lјetnih škola, stručnih, kulturnih i drugih manifestacija, kao i zajedničko učešće na projektima.

Potpisan je i memorandum o razumijevanju u oblasti naučnoistraživačke saradnje i podrške u radu Istraživačko-ekološkog centra na Tjentištu. Potpisivanjem sporazuma sa Nacionalnim parkom „Sutjeska“ otvara se mogućnost korišćenja centra u edukativne svrhe. Osnivanje ovog centra jedna je od glavnih aktivnosti u okviru projekta “Prekogranična mreža prirodnog naslјeđa”, koji sufinansira Evropska unija kroz Prekogranični program Srbija- Bosna i Hercegovina.