Манифестација ДАНИ ВОЈИНА КОМАДИНЕ 2020 у онлајн формату од 10. до 12. децембра 2020.

Овогодишња манифестација ДАНИ ВОЈИНА КОМАДИНЕ 2020 биће одржана, у складу са епидемиолошком ситуацијом, онлајн од 10  до 12. децембра 2020. године.

У оквиру манифестације биће одржан  II научни скуп „Савремено и традиционално у музичком стваралштву“ и представљен 21 рад које ће излагати 24 аутора – музиколози, музички теоретичари, педагози, композитори и умјетници – из Русије, Украјине, Хрватске, Србије и БиХ.

Отварање манифестације и научног скупа планирано је за четвртак, 10. децембар, од 19:30 часова, путем Meet платформе (https://meet.ues.rs.ba/), након чега ће услиједити и концерт ансамбла Метаморфозис из Београда.

У петак, 11. децембра, планирано је одржавање пленарних предавања, те промоција зборника радова „Савремено и традиционално у музичком стваралаштву 1“, а биће одржан и Концерт дјела композитора Музичке академије (Војин Комадина, Војислав Ивановић, Дражан Косорић, Валентина Дутина и Пеђа Харт).

У суботу, 12. децембра, биће одржане три сесије у оквиру научног скупа, промоција два компакт диска трилогије „Balkan madness“ пијанисте Бартоломеја Станковића, као и концерт студената Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Програм манифестације ДАНИ ВОЈИНА КОМАДИНЕ