Manifestacija DANI VOJINA KOMADINE 2020 u onlajn formatu od 10. do 12. decembra 2020.

Ovogodišnja manifestacija DANI VOJINA KOMADINE 2020 biće održana, u skladu sa epidemiološkom situacijom, onlajn od 10  do 12. decembra 2020. godine.

U okviru manifestacije biće održan  II naučni skup „Savremeno i tradicionalno u muzičkom stvaralštvu“ i predstavlјen 21 rad koje će izlagati 24 autora – muzikolozi, muzički teoretičari, pedagozi, kompozitori i umjetnici – iz Rusije, Ukrajine, Hrvatske, Srbije i BiH.

Otvaranje manifestacije i naučnog skupa planirano je za četvrtak, 10. decembar, od 19:30 časova, putem Meet platforme (https://meet.ues.rs.ba/), nakon čega će uslijediti i koncert ansambla Metamorfozis iz Beograda.

U petak, 11. decembra, planirano je održavanje plenarnih predavanja, te promocija zbornika radova „Savremeno i tradicionalno u muzičkom stvaralaštvu 1“, a biće održan i Koncert djela kompozitora Muzičke akademije (Vojin Komadina, Vojislav Ivanović, Dražan Kosorić, Valentina Dutina i Peđa Hart).

U subotu, 12. decembra, biće održane tri sesije u okviru naučnog skupa, promocija dva kompakt diska trilogije „Balkan madness“ pijaniste Bartolomeja Stankovića, kao i koncert studenata Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Program manifestacije DANI VOJINA KOMADINE