Oтворене онлајн пријаве за Европски форум за осигурање квалитета (EQAF)

Канцеларија за осигурање квалитета обавјештава чланове академске заједнице Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) да су отворене пријаве за Европски форум за осигурање квалитета (European Quality Assurance Forum – EQAF) који ће бити одржан 12. и 13. новембра 2020. године у форми онлајн сесија које су бесплатне и отворене за све заинтересоване учеснике који пријаве своје учешће.

Европски форум за осигурање квалитета, који постоји већ 15 година, је највећи скуп Европске заједнице за осигурање квалитета у високом образовању. Тема овогодишње едиције форума је “Флексибилно високо образовање: импликације на осигурање квалитета”, а учесници ће истражити да ли је осигурање квалитета погодно за тренутно динамично и флексибилно окружење високог образовања.

Европски форум за осигурање квалитета заједнички организују Европска асоцијација за осигурање квалитета у високом образовању (ENQA), Европска студентска унија (ESU), Европска универзитетска асоцијација (EUA) и Европска асоцијација високог струковног образовања (EURASHE) од 2006. године. Циљ форума је да се кроз европску расправу о тренутним трендовима и развоју у истраживању, политици и пракси, премосте националне границе. Форум пружа јединствену прилику за размјену искустава и умрежавање са широким спектром учесника, укључујући представнике институција високог образовања и агенција за осигурање квалитета, студенте, истраживаче и креаторе политика из цијеле Европе и шире.

Прелиминарни програм и информације о регистрацији за мрежне сесије доступни су на интернет страници форума: https://www.flexmail.eu/f-f41acb30b3cc9eed?utm_source=flexmail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=registrationsopenforeqaf2020554registrationsopenforeq20200918t115909883z&utm_content=button