Otvorene online prijave za Evropski forum za osiguranje kvaliteta (EQAF)

Kancelarija za osiguranje kvaliteta obavještava članove akademske zajednice Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) da su otvorene prijave za Evropski forum za osiguranje kvaliteta (European Quality Assurance Forum – EQAF) koji će biti održan 12. i 13. novembra 2020. godine u formi online sesija koje su besplatne i otvorene za sve zainteresovane učesnike koji prijave svoje učešće.

Evropski forum za osiguranje kvaliteta, koji postoji već 15 godina, je najveći skup Evropske zajednice za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju. Tema ovogodišnje edicije foruma je “Fleksibilno visoko obrazovanje: implikacije na osiguranje kvaliteta”, a učesnici će istražiti da li je osiguranje kvaliteta pogodno za trenutno dinamično i fleksibilno okruženje visokog obrazovanja.

Evropski forum za osiguranje kvaliteta zajednički organizuju Evropska asocijacija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA), Evropska studentska unija (ESU), Evropska univerzitetska asocijacija (EUA) i Evropska asocijacija visokog strukovnog obrazovanja (EURASHE) od 2006. godine. Cilj foruma je da se kroz evropsku raspravu o trenutnim trendovima i razvoju u istraživanju, politici i praksi, premoste nacionalne granice. Forum pruža jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava i umrežavanje sa širokim spektrom učesnika, uključujući predstavnike institucija visokog obrazovanja i agencija za osiguranje kvaliteta, studente, istraživače i kreatore politika iz cijele Evrope i šire.

Preliminarni program i informacije o registraciji za mrežne sesije dostupni su na internet stranici foruma: https://www.flexmail.eu/f-f41acb30b3cc9eed?utm_source=flexmail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=registrationsopenforeqaf2020554registrationsopenforeq20200918t115909883z&utm_content=button