Посјета директора Европске организације за јавно право

Спиридон Флогаитис, директор Европске организације за јавно право (European Public Law Organization, EPLO), са сједиштем у Атини, у сриједу, 28. октобра, састао се са представницима Универзитета у Источном Сарајеву.

На састанку, који је одржан у Ректорату Универзитета, разговарано је о досадашњој сарадњи EPLO и Универзитета у Источном Сарајеву, као и о могућностима интензивирања и проширивања сарадње између ове двије институције.

EPLO је интернационална организација чији је циљ креација и дисеминација знања у области јавног права и јавне управе. Универзитет у Источном Сарајеву је чланица управног одбора EPLO од 2012. године и једина институција из Босне и Херцеговине чланица овог тијела.

Састанку су присустовали специјални савјетник директора академије за транспарентност и људска права Панајотис Алексопулос, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ, проректор за науку, истраживање и развој доц. др Јелена Крунић, декан Правног факултета Пале проф. др Горан Марковић и координатор за међународну сарадњу др Слободанка Круљ.

У организовању овог састанка помогла је гђа Милица Ристовић Крстић, амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Грчкој.