Posjeta direktora Evropske organizacije za javno pravo

Spiridon Flogaitis,  direktor Evropske organizacije za javno pravo (European Public Law Organization, EPLO), sa sjedištem u Atini, u srijedu, 28. oktobra sastao se sa predstavnicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na sastanku, koji je održan u Rektoratu Univerziteta, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji EPLO i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i o mogućnostima intenziviranja i proširivanja saradnje između ove dvije institucije.

EPLO je internacionalna organizacija čiji je cilј kreacija i diseminacija znanja u oblasti javnog prava i javne uprave. Univerzitet u Istočnom Sarajevu je članica upravnog odbora EPLO od 2012. godine i jedina institucija iz Bosne i Hercegovine članica ovog tijela.

Sastanku su prisustovali specijalni savjetnik direktora akademije za transparentnost i lјudska prava Panajotis Aleksopulos, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalј, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Jelena Krunić, dekan Pravnog fakulteta Pale prof. dr Goran Marković i koordinator za međunarodnu saradnju dr Slobodanka Krulј.

U organizovanju ovog sastanka pomogla je gđa Milica Ristović Krstić, ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Grčkoj.