У Требињу одржан састанак студената, руководства Града и представника академске заједнице

У организацији Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске 10. октобра у Требињу је одржан тематски састанак „Политички, економски и друштвени значај Универзитета у Источном Сарајеву – развијање свијести руководстава локалних заједница о значају факултета за развој општина и градова и значају подршке за опстанак студентске популације на овим просторима“.

Циљ састанка био је да се разговором студената, академске заједнице и локалних власти дође до конструктивних приједлога за побољшање положаја студената.

Представници Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву истакли су да је сарадња студената, руководства Града Требиња и академске заједнице на завидном нивоу, те да је Универзитет одиграо важну улогу у заустављању одласка младих са ових простора.

У протеклој академској години Град Требиње је стипендирао 150 студената, а два јавна универзитета су потписала споразум о сарадњи са Електропривредном Републике Српске у оквиру којег ће стотину свршених дипломаца бити ангажовано по уговору о дјелу.

Градоначелник Требиња г. Мирко Ћурић је нагласио да је руководство Града увијек пружало подршку студентима факултета Универзитета у Источном Сарајеву, са сједиштем у Требињу, те је изразио увјерење да ће та сарадња бити интензивнија у наредном периоду.

Састанци представника Универзитета, локалних заједница и студената биће организовани у свим општинама и градовима у Републици Срској у којима су смјештени факултети и академије Универзитета у Источном Сарајеву.