Уручене златне плакете деканима факултета са сједиштем у Источном Сарајеву

Деканима факултета Универзитета у Источном Сарајеву, којима је сједиште у Источном Сарајеву, данас су  уручене златне плакете за изузетан допринос у научно-образовном процесу и развоју града.

У име Градаске управе плакете је уручио градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић предсједник Скупштине града Мирослав Лучић, а поводом славе Града Светог Петра Дабробосанског.

Златне плакете су уручне декану Пољопривредног факултета проф. др Весни Милић, декану Музичке академије доц. мр Маји Жужа, декану Електротехничког факултета проф. др Божидару Поповићу, декану Филозофског факултета проф. др Драги Мастиловићу, декану Економског факултета Пале проф. др Радомиру Божићу, декану Машинског факултета проф. др Милији Краишнику, декану Факултета за физичко васпитање и спорта проф. др Бориславу Цицовићу и декану Правног факултета проф. др Горану Марковићу.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић честитао је деканима факулета на плакетама које су, како је истакао, и заслужили.

“Универзитет у Источном Сарајеву је жила куцавица овог дијела Републике Српске и има стратешки значај за њен развој. Сви ми који радимо на Универзитету, али и градоначелник и предсједник Скупштине града требало би да дамо свој максимум да ова високошколска установа сваког дана напредује, као што је рађено и протеклих година”, истакао је ректор Кулић.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић истакао је да Универзитет у Источном Сарајеву помаже развој града.

“Драго нам је да имамо квалитетан кадар и стручњаке у Источном Сарајеву, што нам је гаранција да ће град и све удружене општине и даље да се развијају. Успјеси факултета Универзитета у Источном Сарајеву нас увијек радују и доживљавамо их као своје, зато што служе промоцији града”, рекао је Лучић.

Декан Електротехничког факулета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Божидар Поповић захвалио је Градској управи на признању, додајући да то представља велику част, али и обавезу да то оправдају у даљем раду.

“Захваљујем се и на помоћи града на промоцији факултета са сједиштем у Источном Сарајеву. Могу да кажем да смо ове године успјели да повећамо и број уписаних студената, што је јако битно. Сматрамо да је потребно уписивати што више студената на јавне факултете како би остали на подручју града Источно Сарајево, а тиме и у Српској”, закључио је Поповић.