Uručene zlatne plakete dekanima fakulteta sa sjedištem u Istočnom Sarajevu

Dekanima fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kojima je sjedište u Istočnom Sarajevu, danas su  uručene zlatne plakete za izuzetan doprinos u naučno-obrazovnom procesu i razvoju grada.

U ime Gradaske uprave plakete je uručio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić, a povodom slave Grada Svetog Petra Dabrobosanskog.

Zlatne plakete su uručne dekanu Polјoprivrednog fakulteta prof. dr Vesni Milić, dekanu Muzičke akademije doc. mr Maji Žuža, dekanu Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Božidaru Popoviću, dekanu Filozofskog fakulteta prof. dr Dragi Mastiloviću, dekanu Ekonomskog fakulteta Pale prof. dr Radomiru Božiću, dekanu Mašinskog fakulteta prof. dr Miliji Kraišniku, dekanu Fakulteta za fizičko vaspitanje i sporta prof. dr Borislavu Cicoviću i dekanu Pravnog fakulteta prof. dr Goranu Markoviću.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić čestitao je dekanima fakuleta na plaketama koje su, kako je istakao, i zaslužili.

„Univerzitet u Istočnom Sarajevu je žila kucavica ovog dijela Republike Srpske i ima strateški značaj za njen razvoj. Svi mi koji radimo na Univerzitetu, ali i gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada trebalo bi da damo svoj maksimum da ova visokoškolska ustanova svakog dana napreduje, kao što je rađeno i proteklih godina“, istakao je rektor Kulić.

Predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić istakao je da Univerzitet u Istočnom Sarajevu pomaže razvoj grada.

„Drago nam je da imamo kvalitetan kadar i stručnjake u Istočnom Sarajevu, što nam je garancija da će grad i sve udružene opštine i dalјe da se razvijaju. Uspjesi fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu nas uvijek raduju i doživlјavamo ih kao svoje, zato što služe promociji grada“, rekao je Lučić.

Dekan Elektrotehničkog fakuleta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Božidar Popović zahvalio je Gradskoj upravi na priznanju, dodajući da to predstavlјa veliku čast, ali i obavezu da to opravdaju u dalјem radu.

„Zahvalјujem se i na pomoći grada na promociji fakulteta sa sjedištem u Istočnom Sarajevu. Mogu da kažem da smo ove godine uspjeli da povećamo i broj upisanih studenata, što je jako bitno. Smatramo da je potrebno upisivati što više studenata na javne fakultete kako bi ostali na području grada Istočno Sarajevo, a time i u Srpskoj“, zaklјučio je Popović.