Поздравни говор ректора Кулића поводом нове академске године

Поштовани студенти,

Почетак нове академске године дочекујемо другачије него претходне због пандемије изазване вирусом корона а која је, умногоме, промијенила животе свих нас. Од нас академских грађана очекује се да, као и увијек до сада, покажемо висок степен друштвене одговорности и тиме дамо свој допринос у ублажавању посљедица пандемије.

Вашим избором да упишете жељени факултет направили сте прави животни избор јер сте тиме постали дио академске заједнице. Универзитет у Источном Сарајеву, са савременим студијским програмима и квалитетним академским, научним и умјетничким кадром, може да вам омогући остваривање циља који сте себи поставили уписом на неки од факултета нашег Универзитета.

Стратешки циљ Универзитета у Источном Сарајеву је тежити изврсности у настави, науци и умјетности. Квалитет наставе и промоција квалтетног научно-истраживачког и умјетничког рада је приоритет Универзитета у Источном Сарајеву. Поред тога, велику пажњу посвећујемо интернационализацији Универзитета путем међународне сарадње и размјене наставног кадра и студената кроз програме Еразмус+. На тај начин се отвара могућност да, кроз међународне размјене, још током студирања стекнете нова знања и искуства и на другим универзитетима у Европи и свијету. Бити раме уз раме са најбољима, повезати се са најбољима и учити са најбољим и од најбољих је гаранција да ћемо бити препознати у европском пољу образовања.

Драги студенти, ви ћете креирати будућност овог Универзитета и Републике Српске. Због тога се од вас очекује да се активно укључите у живот и рад Универзитета и да својим идејама, али и постигнућима, допринесете угледу Универзитета у Источном Сарајеву. Вјерујемо у енергију коју носи младост. Ми ћемо вам понудити наше искуство и знање.

Пут универзитетског образовања није увијек лак и једноставан. Желим да вам овај први корак на том путу буде успјешан. Уписом на један од факултета нашег Универзитета, постајете чланови велике породице Универзитета у Источном Сарајеву на који се до сада уписало око 40 000 студената.  Уложићемо сва своја знања, напоре и капацитете у ваш напредак и успјешно студирање, али само ваш ентузијазам, амбициозност, одлучност и континуиран рад су гаранција да ћете стићи до краја и стећи жељено звање. Универзитет у Источном Сарајеву се поноси својим студентима и желимо да се и ви једног дана поносите дипломама које ћете стећи на овом Универзитету. Надамо се да ће вам вријеме студирања остати у успомени као најљепши дио живота када сте, поред дипломе и занимања, стекли и бројне пријатеље.

Свака нова академска година представља изазов, не само за студенте, већ и за наставно и ненаставно особље на Универзитету. Професионални приступ и знање свих нас су гаранција успјешног рада овог Универзитета.

Поштоване колеге и студенти, најсрдачније вас поздрављам у име Универзитета у Источном Сарајеву и своје лично име и желим вам добро здравље и успјешну нову академску годину.

                                                                          РЕКТОР

                                                             Проф. др Милан Кулић