Усвојена информација о стању на Универзитету

Скупштина града Источно Сарајеву данас је усвојила информацију о стању на Универзитету у Источном Сарајеву.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др  Милан Кулић изјавио је да је у првом уписном року на 17 организационих јединица уписано 855 студената, док ће други уписни рок бити организован 7. и 8. септембра.

“Надамо се да ћемо у другом року уписати између 300 и 400 студената, те да ћемо премашити бројку од прошле године, 1.170 студената, колико смо примили на први циклус студија”, истакао је ректо Кулић.

На данас одржаној Скупштини наглашено је да се појава вируса корона одразила и на функционисање Универзитета.

„Руководство Универзитета и факултета се јако добро снашло у тој ситуацији, и успјешно су организовали онлајн наставу“, рекао је ректор Кулић.

И поред тешких услова за организацију наставе током пандемије вируса корона, универзитет у Источном Сарајеву је направио значајан искорак на ранг листама свјетских Универзитета, по критеријумима научно-истраживачких радова и видљивости.

„Наставници, сарадници и студенти нашег Универзитета, и у овој академској години 2019/20, гдје год су се појављивали на међународним скуповима и такмичењима, долазили су са највећим наградама, обично су то прва мјеста. Прије свега мислим на Музичку и Ликовну академију“ истакао је Кулић.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је да је Универзитет у Источном Сарајеву најважнија институција која окупља младе и академску заједницу, те да има подршку Градске управе у раду.