Usvojena informacija o stanju na Univerzitetu

Skupština grada Istočno Sarajevu danas je usvojila informaciju o stanju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr  Milan Kulić izjavio je da je u prvom upisnom roku na 17 organizacionih jedinica upisano 855 studenata, dok će drugi upisni rok biti organizovan 7. i 8. septembra.

“Nadamo se da ćemo u drugom roku upisati između 300 i 400 studenata, te da ćemo premašiti brojku od prošle godine, 1.170 studenata, koliko smo primili na prvi ciklus studija”, istakao je rekto Kulić.

Na danas održanoj Skupštini naglašeno je da se pojava virusa korona odrazila i na funkcionisanje Univerziteta.

„Rukovodstvo Univerziteta i fakulteta se jako dobro snašlo u toj situaciji, i uspješno su organizovali onlajn nastavu“, rekao je rektor Kulić.

I pored teških uslova za organizaciju nastave tokom pandemije virusa korona, Univerzitet u Istočnom Sarajevu je napravio značajan iskorak na rang listama svjetskih Univerziteta, po kriterijumima naučno-istraživačkih radova i vidlјivosti.

„Nastavnici, saradnici i studenti našeg Univerziteta, i u ovoj akademskoj godini 2019/20, gdje god su se pojavlјivali na međunarodnim skupovima i takmičenjima, dolazili su sa najvećim nagradama, obično su to prva mjesta. Prije svega mislim na Muzičku i Likovnu akademiju“ istakao je Kulić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu najvažnija institucija koja okuplјa mlade i akademsku zajednicu, te da ima podršku Gradske uprave u radu.