Договори у вези са планом акредитације студијских програма

У просторијама Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске у Бањој Луци у сриједу, 9. јуна 2020. године, одржан је састанак представника Универзитета у Источном Сарајеву и представника Агенције. 

Разговарано је о припреми за наредни круг акредитације студијских програма Универзитета у Источном Сарајеву.

Проректору за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марку Гутаљу уручена су увјерења о акредитацији Универзитета и акредитацији 12 студијских програма. Проректор Гутаљ је нагласио да сви студијски програми редовно спроводе самоевалуацију у складу са интерним правилима, те да ће Универзитет процијенити динамику припреме за поступак акредитације.

Директор Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске Биљана Војводића је истакла да се припрема план акредитације у складу са почетком примјене Закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању који је крајем јуна усвојила Народна скупштина Републике Српске.

Истакнуто је да након селекције студијских програма за акредитацију, систем осигурања квалитета Универзитета веома брзо може одговорити захтјевима Агенције у погледу припреме студијских програма за акредитацију.

Састанку су присуствовали и координатор за осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву др Ненад Марковић и начелници одјељења Агенције за акредитацију Југослав Вук Тепић и Душка Радмановић.