Dogovori u vezi sa planom akreditacije studijskih programa

U prostorijama Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske u Banjoj Luci u srijedu, 9. juna 2020. godine održan je sastanak predstavnika Univerziteta u Istočnom Sarajevu i predstavnika Agencije. 

Razgovarano je o pripremi za naredni krug akreditacije studijskih programa Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prorektoru za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marku Gutalјu uručena su uvjerenja o akreditaciji Univerziteta i akreditaciji 12 studijskih programa. Prorektor Gutalј je naglasio da svi studijski programi redovno sprovode samoevaluaciju u skladu sa internim pravilima, te da će Univerzitet procijeniti dinamiku pripreme za postupak akreditacije.

Direktor Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske Bilјana Vojvodića je istakla da se priprema plan akreditacije u skladu sa početkom primjene Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju koji je krajem juna usvojila  Narodna skupština Republike Srpske.

Istaknuto je da nakon selekcije studijskih programa za akreditaciju, sistem osiguranja kvaliteta Univerziteta veoma brzo može odgovoriti zahtjevima Agencije u pogledu pripreme studijskih programa za akreditaciju.

Sastanku su prisustvovali i koordinator za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr Nenad Marković i načelnici odjelјenja Agencije za akreditaciju Jugoslav Vuk Tepić i Duška Radmanović.