Руководство Универзитета разговарало са министром Рајчевићем

Руководство Универзитета у Источном Сарајеву, предвођено ректором проф. др Миланом Кулићем, данас је разговарало са министром за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске мр Срђаном Рајчевићем.

На састанку, одржаном у Ректорату, разговарало се о реализацији наставе за вријеме пандемије корона вируса, испитним роковима који су у току, о упису у академску 2020/2021. годину, као и о другим важним темама из области високог образовања.

Такође, било је ријечи и о плановима за изградњу нове зграде Ректората у чијем саставу ће бити и Музичка академија.

Министар Рајчевић је напоменуо да је пандемија успорила напоре Владе Републике Српске да се ријеши питање студентских домова у Источном Сарајеву и да се од тих намјера неће одустати, као и да је планирано да се у догледној будућности уједно ријеши и питање нове зграде Ректората и Музичке академије.

Констатовано је да су два јавна универзитета у Републици Српској спремно одговорили на околности извазване пандемијом корона вируса, односно да је онлајн настава успјешно реализована, те да није било угрожено редовно одвијање наставе у текућој академској години.

Ректор Кулић је изразио задовољство данашњом посјетом министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђана Рајчевића.

Састанку су присуствовали начелник општине Источно Ново Сарајево г. Љубиша Ћосић, проректор  за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, проректор за наставу проф. др Вера Ћевриз – Нишић, проректор за науку, истраживање и развој доц. др Јелена Крунић, проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Срђан Лалић и проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ.