Rukovodstvo Univerziteta razgovaralo sa ministrom Rajčevićem

Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predvođeno rektorom prof. dr Milanom Kulićem, danas je razgovaralo sa ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske mr Srđanom Rajčevićem.

Na sastanku, održanom u Rektoratu, razgovaralo se o realizaciji nastave za vrijeme pandemije korona virusa, ispitnim rokovima koji su u toku, o upisu u akademsku 2020/2021. godinu, kao i o drugim važnim temama iz oblasti visokog obrazovanja.

Takođe, bilo je riječi i o planovima za izgradnju nove zgrade Rektorata u čijem sastavu će biti i Muzička akademija.

Ministar Rajčević je napomenuo da je pandemija usporila napore Vlade Republike Srpske da se riješi pitanje studentskih domova u Istočnom Sarajevu i da se od tih namjera neće odustati, kao i da je planirano da se u doglednoj budućnosti ujedno riješi i pitanje nove zgrade Rektorata i Muzičke akademije.

Konstatovano je da su dva javna univerziteta u Republici Srpskoj spremno odgovorili na okolnosti izvazvane pandemijom korona virusa, odnosno da je onlajn nastava uspješno realizovana, te da nije bilo ugroženo redovno odvijanje nastave u tekućoj akademskoj godini.

Rektor Kulić je izrazio zadovoljstvom današnjom posjetom ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđana Rajčevića.

Sastanku su prisustvovali načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo g. Ljubiša Ćosić,  prorektor  za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nastavu prof. dr Vera Ćevriz – Nišić, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Jelena Krunić, prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Srđan Lalić i prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalj.