Одржана XVI сједница Сената

На шеснаестој редовној сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 30. јуна 2020. године у просторијама Ректората, усвојени су изводи из записника са девете сједнице Сената, одржане 27. фебруара.

Такође, усвојени су записници, те верификоване одлуке и закључци са шест претходних сједница Сената које су одржане електронским путем.

На дневном реду је било и констатовање избора чланова Сената Универзитета – представника студената, као и именовање члана Управног одбора Универзитета – представника студената.

Разматране су и усвојене измјене и допуне листи одговорних наставника и сарадника за академску 2019/2020. годину на првом и другом циклусу студија на факултетима/академијама Универзитета у Источном Сарајеву.

На сједници су разматране прелиминарне листе одговорних наставника и сарадника за академску 2020/2021. годину на првом, другом и трећем циклусу студија на факултетима/академијама Универзитета.

Чланови Сената разматрали су и усвојили Приједлог Трошковника за накнаде које плаћају студенти Универзитета у Источном Сарајеву за академску 2020/2021. годину.

Такође, донијете су одлуке о изборима у академска звања на факултетима/академијама Универзитета, као и о урађеним докторским дисертацијама.

Највиши орган Универзитета подржао је Закључак Проширеног колегијума Универзитета у вези са иницијативом за наставак рада Универзитетске библиотеке Универзитета у Источном Сарајеву.

Чланови Сената донијели су одлуке о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника на Универзитету у Источном Сарајеву, као и одлуку о именовању чланова Етичког комитета Универзитета, те формирању комисије за писање монографије поводом 30 година рада Универзитета у Источном Сарајеву.

На данашњој сједници било је ријечи и о другим, текућим питањима.

Сједницом Сената предсједавао је ректор проф. др Милан Кулић.