Održana XVI sjednica Senata

Na šesnaestoj redovnoj sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj 30. juna 2020. godine u prostorijama Rektorata, usvojeni su izvodi iz zapisnika sa devete sjednice Senata, održane 27. februara.

Takođe, usvojeni su zapisnici, te verifikovane odluke i zaklјučci sa šest prethodnih sjednica Senata koje su održane elektronskim putem.

Na dnevnom redu je bilo i konstatovanje izbora članova Senata Univerziteta – predstavnika studenata, kao i imenovanje člana Upravnog odbora Univerziteta – predstavnika studenata.

Razmatrane su i usvojene izmjene i dopune listi odgovornih nastavnika i saradnika za akademsku 2019/2020. godinu na prvom i drugom ciklusu studija na fakultetima/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na sjednici su razmatrane preliminarne liste odgovornih nastavnika i saradnika za akademsku 2020/2021. godinu na prvom, drugom i trećem ciklusu studija na fakultetima/akademijama Univerziteta.

Članovi Senata razmatrali su i usvojili Prijedlog Troškovnika za naknade koje plaćaju studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu za akademsku 2020/2021. godinu.

Takođe, donijete su odluke o izborima u akademska zvanja na fakultetima/akademijama Univerziteta, kao i o urađenim doktorskim disertacijama.

Najviši organ Univerziteta podržao je Zaklјučak Proširenog kolegijuma Univerziteta u vezi sa inicijativom za nastavak rada Univerzitetske biblioteke Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Članovi Senata donijeli su odluke o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao i odluku o imenovanju članova Etičkog komiteta Univerziteta, te formiranju komisije za pisanje monografije povodom 30 godina rada Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na današnjoj sjednici bilo je riječi i o drugim, tekućim pitanjima.

Sjednicom Senata predsjedavao je rektor prof. dr Milan Kulić.