Порука декана Економског факултета Пале будућим студентима

Декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радомир Божић позвао је матуранте да приликом доношења једне од најважнијих одлука у животу размотрите избор студирања на Економском факултету Пале као припрему за будућу пословну каријеру. Подсјетио је да Економски факултет баштини традицију преко 65 година Економског факултета у Сарајеву, а у Палама више од 25 година образује економисте који  граде успјешне каријере радећи различите врсте послова.

Економски факултет нуди могућност стицања стандардизованог знања из економије, туризма и хотелијерства, иновиране наставне планове и садржаје примјерене потребама друштва и економије заснованих на знању, одговарајуће методе рада, разумијевање стечених знања и стицање вјештина за њихову примјену кроз обезбјеђење студентских пракси код партнера у реалном, финансијском и јавном сектору. Поред наведеног, омогућено је стицање предузетничких знања и вјештина, а кроз активности Студентског предузетничког инкубатора и припрема за развој властитог бизниса и самозапошљавање и запошљавање других младих људи.

Кроз наведене активности у претходној академској години Економски факултет обезбиједио је студентску праксу за све студенте завршне године студија, приправнички стаж и запослење за око 20 студената и дипломираних студената и ову праксу ће наставити и даље јачати. Студентска организација ће уз пуну подршку Факултета, Универзитета  и локалне заједнице организовати спортске, културне и друге садржаје у складу са  потребама и жељама будућих студената са циљем да период студирања буде угодан и да га памте кроз цијели живот.

Економски факултет Пале уписује студенте на два студијска програма првог циклуса студија (Економија; Туризам и хотелијерство) и шест студијских програма другог циклуса студија (Финансије; Пословно управљање; Макроекономија, реформе и бизнис; Економски развој БиХ, Квантитативна економија, Туризам и хотелијерство). Све информације о упису могу се наћи на интерент страници upis.ekofis.ues.rs.ba

На крају, Декан Божић поручује да је поклоњено повјерење провјереном државном економском факултету сигуран пут ка квалитетном образовању и пречица ка успјешној пословној каријери.