Филозофски факултет донира књиге средњошколским библиотекама у Српској

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву покренуо је акцију “Књигом против короне” у оквиру које ће донирати више од 40 комплета књига средњим школама широм Републике Српске, издања овог факултета.

Декан Филозофског факултета Пале проф. др Драга Мастиловић рекао је да ће подјела комплета, у којима је око 70 књига, почети у понедјељак, 4. маја.

Он је додао да је ријеч о различитим научним публикацијама у издању Филозофског факултета.

“То су књиге са научних скупова који се традиционално одржавају на факултету 15 година, радови Филозофског факултета објављени у `Часопису` који је излазио 1908. године, монографије, студије и остале књиге наших професора чији је издавач била ова високошколска установа”, навео је декан Мастиловић.

Према његовим ријечима, циљ акције је помоћи рад школских библиотека, омогућити лакши приступ научној и стручној литератури наставном особљу и ученицима.

“У времену када се настава одвија путем различитих дигиталних платформи и уз помоћ електронских технологија, сматрамо да ће наше научне публикације помоћи колегама који раде у средњим школама да унаприједе своја знања и побољшају квалитет наставе”, додао је декан Мастиловић.

Он је изразио увјерње да ће сви наставници, али и остали читаоци наћи нешто за себе у тим књигама, с обзиром на то да су у образовном смислу широко заступљени у области филозофских, филолошких, природно-математичких и политиколошких наука.

Мастиловић је напоменуо да ће запослени на факултету својим комби превозом достављати књиге на адресу средњошколских библиотека широм Српске.

Извор: Срна