Filozofski fakultet donira knjige srednjoškolskim bibliotekama u Srpskoj

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu pokrenuo je akciju “Knjigom protiv korone” u okviru koje će donirati više od 40 kompleta knjiga srednjim školama širom Republike Srpske, izdanja Fakulteta.

Dekan Filozofskog fakulteta Pale prof. dr Draga Mastilović rekao je da će podjela kompleta, u kojima je oko 70 knjiga, početi u ponedjeljak, 4. maja.

On je dodao da je riječ o različitim naučnim publikacijama u izdanju Filozofskog fakulteta.

“To su knjige sa naučnih skupova koji se tradicionalno održavaju na fakultetu 15 godina, radovi Filozofskog fakulteta objavljeni u `Časopisu` koji je izlazio 1908. godine, monografije, studije i ostale knjige naših profesora čiji je izdavač bila ova visokoškolska ustanova”, naveo je dekan Mastilović.

Prema njegovim riječima, cilj akcije je pomoći rad školskih biblioteka, omogućiti lakši pristup naučnoj i stručnoj literaturi nastavnom osoblju i učenicima.

“U vremenu kada se nastava odvija putem različitih digitalnih platformi i uz pomoć elektronskih tehnologija, smatramo da će naše naučne publikacije pomoći kolegama koji rade u srednjim školama da unaprijede svoja znanja i poboljšaju kvalitet nastave”, dodao je dekan Mastilović.

On je izrazio uvjernje da će svi nastavnici, ali i ostali čitaoci naći nešto za sebe u tim knjigama, s obzirom na to da su u obrazovnom smislu široko zastupljeni u oblasti filozofskih, filoloških, prirodno-matematičkih i politikoloških nauka.

Mastilović je napomenuo da će zaposleni na fakultetu svojim kombi prevozom dostavljati knjige na adresu srednjoškolskih biblioteka širom Srpske. 

Izvor: Srna