ФПМ партнер у реализацији програма за стручну обуку и запошљавање CNC оператера

У сали градске управе Града Требиња у сриједу, 11. марта, одржан је састанак у оквиру пројекта „Моја будућност“, у сврху реализације програма “Стручно оспособљавање, усавршавање и запошљавање оператера на CNC машинама за обраду метала у Источној Херцеговини“, који у БиХ, Републици Српској реализује Фондација Хелветас.

Програм реализује Агенција за развој малих и средњих предузећа Града Требиња у партнерству са Градом Требињем, Заводом за запошљавање Републике Српске – филијала Требиње, Факултетом за производњу и менаџмент Требиње, Фондацијом Хелветас, Едукативним центром Привредне коморе Републике Српске, и предузећем „Swisslion“ Требиње.

Улога Факултета за производњу и менаџмент Требиње у склопу програма је реализовање теоретског дијела наставе кроз четири модула, док ће се практични дио наставе одржати у предузећу „Swisslion“ Требиње.

Због новонастале ситуације и наредбе ресорног Министарства у циљу сузбијања и ширења Корона вируса почетак теоретског дијела наставе одгођен је до почетка априла мјесеца текуће године.

Циљ организовања наведеног програма је унаприједити квалитет и капацитете радне снаге и конкурентности, осигурати боље могућности запошљавања и ојачати институционалне капацитете и мрежу између сектора рада и образовања на простору источне Херцеговине.